Varmekabler utendørs
I vintermånedene kan det være praktisk med varmekabler utendørs, for å holde uteområder fri for is og snø. Varmekablene kan installeres under alle vanlige typer overflater, som blant annet heller, asfalt, betong eller stein.
Hvordan fungerer varmekabler utendørs?
Varmekablene er installert under overflaten som skal varmes opp og koblet til en termostat som kontrollerer varmen.
Termostaten vil slå seg på når temperaturen faller under en bestemt terskel og vil da begynne og varme opp overflaten. Snø og is vil dermed smelte og forhindrer at det samler seg på overflaten.
- Økt sikkerhet
- Enklere ferdsel
- Mindre snømåking
Fordeler med varmekabler utendørs
Vintermånedene i Norge kan være harde og by på endel strev. Det er flere fordeler med å få installert varmekabler utendørs.
For det første er det gunstig med tanke på sikkerhet. Det er fort gjort med knall og fall på isbelagte overflater. Ved å legge varmekabler ute der folk ferdes, vil det redusere sjansen for skader.
For det andre vil varmekabler gjør det lettere å ferdes med bil og andre kjøretøy. Is og snøbelagte veier/innkjørsler/parkeringer kan skape kaos og by på utfordringer. Med varmekabler kan tilgangen til bygningen opprettholdes, uavhengig av værforholdene.
Videre kan varmekabler i noen tilfeller være kostnadseffektivt i det lange løp. Når is og snø smelter på overflater som for eksempel asfalt eller betong, vil vannet trenge inn og utvide sprekker og skader. Behovet for vedlikehold og reparasjon kan reduseres og det er derfor mulig å spare penger på lang sikt.
Hva med strømprisen?
Varmekabler utendørs er en investering, men det er ting som kan gjøres for å minimere strømregningen når varmekablene brukes:
Installer termostat: Termostaten vil kunne bidra ved å slå av varmekablene når det er varmt nok.
Installer timer: Sett en tidsplan for når varmekablene skal slås av og på. Det er ikke nødvendig at varmekablene står på i 9 timer, dersom det holder med 3. Ved å redusere brukstiden, vil også strømregningen reduseres.
Velg et energieffektivt system: Det finnes ulike typer varmekabler på markedet, og noen er mer energieffektive enn andre. Det er mulig å velge et system hvor kablene har høy effektivitet eller systemer med isolerte ledninger.
Vedlikehold av varmekabler: Regelmessig inspeksjon av kablene og justering av termostater, vil sikre at systemet fungerer optimalt og dermed kunne redusere strømforbruket.
Installasjon der hvor det er nødvendig: Begrens omfanget av varmekabler utendørs ved å gå igjennom hvilke områder som det er nødvendig med varmekabler.
Ved å installere varmekabler utendørs vil strømregningen øke noe, men fordelene som varmekablene gir, som økt sikkerhet, økt tilgang og redusert vedlikeholdsbehov, overstiger de ekstra kostnadene.
Klar for en sklisikker vinter?
Våre elektriker hjelper deg med gode råd og installasjon av varmekabler utendørs.
Kontakt oss