Til hovedinnhold

Utendørsbelysning

Det er mange faktorer som skal vurderes før montering av fasadebelysning. Det er viktig med grundig planlegging for å sikre effektiv og sikker belysning, som vil fungere i lang tid fremover. Våre elektrikere sørger for nøye utførelse med utgangspunkt i disse trinnene:

Miljøbilde av belysning utendørs
Foto: Lyskomponenter
  • Sikkerhet og trygghet
  • Innbydende atmosfære
  • Helhetlig utrykk
  • Belyse spesifikke områder

Før du setter i gang med utedørsbelysning

  1. Planlegge: Det aller første trinnet på veien til montering av utendørs belysning er å planlegge hva formålet med belysningen er, og nøyaktig hvor de skal plasseres på uteområdet.

  2. Velge belysning som er riktig for formålet: Utendørs belysning kommer i flere former, det er viktig å velge typen som passer for formålet. For større områder kan flomlys være nyttig, for å belyse spesifikke områder eller objekter, kan spotlys være mer funksjonelt. I områder med mye fotgjengertrafikk kan veilys bidra til trygghet og sikkerhet. For å skape en hyggelig atmosføre og et innbydende preg rundt bygninger og uteområder, vil en kanskje benytte seg av dekorative lys.

  3. Lysforurensning: Det er viktig å finne balansen mellom sikkerhet, trygghet og estetikk samtidig som en tar hensyn til lysforurensning. Belysning som er nøye planlagt og tilpasset område og formål, vil redusere negativ innvirkning på nabolag, miljø og dyr.

  4. Energieffektivitet: Med tanke på langsiktig kostnadsbesparelse er det viktig å vurdere energieffektiviteten til belysningen utendørs. På generell basis er LED-belysning mer energieffektivt enn andre lyskilder, som for eksempel halogenlamper eller glødepærer.

  5. Estetikk og identitet: Utebelysningen bør speile virksomhetens identitet og estetikk. Ved å velge belysning som står til virksomhetens stil vil det kunne bidra til å skape et sammenhengende og helhetlig utrykk både inne - og utendørs. Dekorlys kan gjøre området og bygning mer innbydende, og dermed være tiltrekkende for kunder.

  6. Vedlikehold: Utendørs belysning krever som all belysning vedlikehold over tid. Derfor vil det være gunstig og velge belysning av god kvalitet, som holder lenger og som er enkelt å vedlikeholde.

Trenger du hjelp med utendørsbelysning?

Våre elektrikere har peiling.

Kontakt oss