Til hovedinnhold

Belysning garasje

Belysning er avgjørende for å opprettholde produktiviteten og sikkerheten i garasjen. Dersom garasjen er godt opplyst vil det være enklere å navigere i rommet, parkere biler, utføre reparasjoner og vedlikehold. Belysning kan også redusere risikoen for ulykker og kriminalitet. Nedenfor finner du noen tips for optimalisering av belysning i garasjen:

Miljøbilde belysning i garasje

Viktig å tenke på

  1. Riktig type lysarmatur: I garasjen er det viktig at lysarmaturene tåler miljøet de er montert i. Vanlig vedlikeholdstiltak i garasje er vasking og spyling, det vil derfor være gunstig med armaturer som tåler vann. I tillegg til å være rustet for støv og smuss. I dag er det LED-belysning som monteres i garasjer, da de varer lenger og krever mindre vedlikehold.

  2. Vurdere lysstyrke og plassering: For å sikre jevn belysning i garasjen bør den plasseres strategisk. Lysarmaturene kan for eksempel plasseres langs veggene eller langs garasjens taklinje. Plasseringen av belysning vil avhenge av størrelse og form på garasjen. Det er viktig at lysstyrken i garasjen er tilstrekkelig for alle typer aktiviteter som skal utføres i rommet. Opplyste områder kan dessuten redusere risiskoen for farer og kriminalitet.

  3. Bevegelsessensorer: Et flott tillegg til belysning i garasjen er bevegelsessensore, Når noen går inn i garasjen vil lysene slå seg på automatisk, og etter en periode med inaktivitet vil de slå seg av. Dette kan forlenge levetiden til lysarmaturen og redusere strømforbruket.

  4. Riktig fargetemperatur: For belysning i garasjer anbefales vanligvis en fargetemperatur på rundt 4000 Kelvin, som gir en naturlig hvit og nøytral belysning.

Mange ting å tenke på?

Våre elektrikere har kunnskapen. Vi hjelper deg!

kontakt oss i dag