Til hovedinnhold

Belysning i butikk

Belysning er avgjørende for kundens oppfattelse av en god atmosfære i butikken. Riktig belysning kan fremheve produktene som selges, i tillegg til å gi en følelse av velvære og komfort. Vi vil tross alt ikke jage kunden ut av butikken grunnet slitsom og nedstemt belysning. Nedenfor er noen tips som kan hjelpe under planleggingen av belysning i butikk:

Belysning i butikk
Foto: SG Armaturen AS
  1. Riktig type belysning: Ulike typer lyspærer gir ulikt lys. Det er viktig å velge typen lyspære etter eget behov. LED-lys er ofte et energisparende valg som gir et naturlig og hvitt lys som kan fremheve produkter. Halogenpære kan være et alternativ dersom du er ute etter en mer avslappende atmosfære, med belysning som gir varmere og mer behagelig belysning.

  2. Sørg for god belysning over alt: Det er viktig å tenke på alle områdene i butikken og sikre god belysning over alt. Forskjellige områder kan ha forskjellige behov for belysning.

  3. Skap god atmosfære: Belysning er som nevnt tidligere en viktig faktor for å skape ønsket atmosfære i butikken. En belysning med høyere lysstyrke kan skape en energisk følelse, mens en lavere lysstyrke kan gi en mer avslappende atmosfære.

  4. Riktig farge på lyset: Det vil være gunstig og vurdere farge på belysning, da ulike farger kan ha psykologiske effekter på kunden. Dessuten kan farge på lys enten hjelpe til med å belyse viktige detaljer, eller på den andre siden, gjøre at produktene ser gustne ut.

  5. Vurdering av dagslys: Naturlig lys, er det beste lyset. Husk å ta med dagslys i betraktning når du planlegger belysning i butikken. Utnytt gjerne naturlig lys så mye som mulig, og tilpass belysningen i butikken etter hvordan dagslys endrer seg i løpet av dagen.

  6. Vedlikehold: All belysning krever vedlikehold. Det kan derfor være lurt å velge lysarmaturer som er enkle å vedlikeholde og rengjøre, slik at en sikrer optimal belysning til en hver tid.

Ønsker du hjelp med installasjon, eller befaring?

Vår elektrikere gir deg råd, og hjelper deg med å installere riktig belysning for din butikk.

Kontakt oss i dag