Til hovedinnhold

Balansert ventilasjon

Dårlig inneklima kan føre til irriterte luftveier og andre helseproblemer. Det er ikke alltid så lett å vite hva som skal til for å få best mulig innendørs luftkvalitet. LUNOS 2e er et ventilasjonssystem som gir en balanse mellom tilførsel og avtrekk av luft i bygningen. Våre elektrikere har god erfaring med dette systemet og vil hjelpe deg på veien til frisk luft, inne.

Illustrasjonsbilde av LUNOS 2e ventilasjonssystem
Foto: Lavenergisystemer AS
  • Frisk luft, inne
  • Høy varmegjennvinningsgrad
  • Enkel montering

Slik fungerer LUNOS 2e

Ventilasjonssystemet levers med motoriserte ventiler i par, som monteres i ytterveggen på motsatt side av hverandre. LUNOS 2e krever med andre ord ikke opplegg av ventilasjonskanaler gjennom bygningen, slik som standard balansert ventilasjon. Den ene ventilen vil trekke inn frisk luft fra utsiden av bygningen, mens den andre ventilen vil trekke ut brukt luft fra innsiden av bygningen. Luftretningen vendes i begge enheter hvert 70. sekund. Systemet er basert på en teknologi som sikrer høy varmegjenvinningsgrad, på bakgrunn av prinsippet om regenerativ varmegjenvinning.

Fordelene med balansert ventilasjon

  1. God luftkvalitet innendørs: Brukt luft fjernes, samtidig som ventilasjonssystemet sørger for en kontinuerlig strøm av frisk luft inn i hjemmet. Filtrene i ventilene reduserer skadelige partikler i luften, slik at luftkvaliteten bedres.

  2. Energieffektivitet: Ventilasjonssystemet gjenbruker den brukte luften til å varme opp den friske luften før den slippes inn. Energikostnadene vil dermed kunne reduseres.

  3. Økt komfort: Ventilasjonssystemet reduserer trekk i hjemmet og hjelper til med regulering av innetemperaturen.

  4. Fuktighet reduseres: Balansert ventilasjon vil hjelpe til med å redusere kondensering og fuktighet i hjemmet. Risikoen for mugg og potensielle fuktrelaterte helseproblemer vil derfor reduserer.

  5. Plassbesparende og enkel montering: Systemet er trådløst og trenger ikke kabel mellom hver vifte, kun strøm fra stikkontakten opp til viften.

Pris for montering av balansert ventilasjon

Prisen avhenger av størrelse på boligen eller rommet som skal ventileres, og avstand til nærmeste strømuttak. Typen yttervegg (betong, mur eller treverk) og bygningskompleksitet. Bygg med flere etasjer, mange rom, vegger og dører kan være med på å hindre luftstrømmen.

Har du allerede et kanalbasert anlegg, men trenger ny ventilasjonshette?

Vi leverer og monterer/aggregater og ventilasjonshetter for eksisterende anlegg. Ta kontakt så vi sammen kan finne ut av hvilken modell som kan passe deg, og ventilasjonsanlegg ditt.

Kontakt oss for montering av balansert ventilasjon

Er du klar for å oppgradere boligen din med balansert ventilasjon? Trenger du råd eller har du andre spørsmål - vi hjelper deg!

Kontakt oss