Til hovedinnhold

Belysning Holmenkollen Tennisklubb

Holmenkollen Tennisklubb har i dag ett klubbhus og syv utendørsbaner. To av banene brukes på vinterstid med boblehall. De ønsket med dette prosjektet å lyssette to av banene ute, slik at de kunne forlenge sesongens spilletid utendørs.

  • Bestilt av: Holmenkollen Tennisklubb
  • Prosjekt: Belysning på to utendørsbaner
  • Ferdigstilt: 23.08.2022

Om prosjektet

Det var på tide for klubben å skifte ut banedekke, og de ønsket i den forbindelse å oppgradere belysningen utendørs. Vårt første forslag var å sette opp 7m lysmaster med lyskastere som ville gi en god, og jevn belysning over hele banen. Det har vi god erfaring med fra tidligere prosjekter på Voldsløkka og Fagerheim tennisbaner i Oslo.

Holmenkollen Tennisklubb var bekymret for lysforurensning ovenfor klubbens gode naboer, og ønsket derfor et annet alternativ. Etter samtaler med klubben, fikk vi tips om et fransk produkt som heter Tweener. Systemet monteres på 3m gjerde på hver side av banen, og gir en utrolig god belysning. Med det var klubben fornøyd, naboene fornøyd, og vi fornøyd.

Tweener

Tweener er et produkt som brukes over store deler av Europa, men vi har til gode å se det bli brukt i Norge. Når flere får øynene opp for dette produktet, tror vi det vil bli brukt mye hyppigere.

Tweener er en LED-belysning i grønn skinneprofil, som monteres direkte på eksisterende gjerde 3m over bakken. Selve installasjonen er veldig enkel, uten behov for gravearbeider eller bruk av lift. Når selve belysning monteres bare 3m over bakken, er faren for lysforurensning langt mindre enn ved 7m over bakken. Flere av klubbens medlemmer opplevde det som en god belysning å spille i.

Ønsker du mer informasjon om Tweener?

Eller har du andre spørsmål?

Kontakt oss